Quins són els beneficis d’una pràctica regular de Qi gong o Tai-Txi

La pràctica regular i continuada del Qi gong en els diferents sistemes (Luohan, Tai-Txi, Yi Quan, etc.) i en el benentès que es realitza una pràctica “externa” i, simultàniament, una pràctica interna, beneficia la salut física i la connexió cos-ment i ment-esperit. A continuació indiquem alguns d’aquests beneficis:

Beneficis del Qi gong en l’àmbit físic:

 • Afavoreix la flexibilitat, l’elasticitat i el reforçament de la musculatura, els tendons i les articulacions.
 • Reforça la musculatura de l’esquena i ajuda a tonificar les unions entre les vèrtebres.
 • La respiració ajuda a coordinar els moviments.
 • Regula el ritme respiratori i augmenta la capacitat pulmonar.
 • Augmenta el nivell de consciència corporal a partir de la millora de la postura.
 • Relaxa el cos i el sistema nerviós.
 • Tonifica i fa un massatge als òrgans interns.
 • Actua sobre el sistema gastrointestinal millorant la digestió i reduint l’estrenyiment.
 • Disminueix les pulsacions cardíaques i regula la pressió arterial.

Beneficis del Qi gong en l’àmbit mental:

 • Disminueix els nivells d’estrès i ansietat.
 • Ajuda a millorar la qualitat del son.
 • Ens proporciona més energia vital.
 • Millora la concentració i atenció.
 • Millora la connexió cos-ment.

Beneficis del Qi gong en l’àmbit intern o espiritual:

 • Et connecta amb el teu “jo” interior i en facilita el desenvolupament i el creixement intern.

Els secrets d’una bona salut segons Patrick Kelly

Patrick Kelly, Mestre de Tai-Txi ,comenta quins són els secrets d’una bona salut:

“Després de 40 anys d’investigació interna, els secrets de la bona salut i la llarga vida han quedat clares. La intel·ligència del seu cos mantindrà la salut si li dóna el que necessita i, llavors, no interferirà. L’esperança de vida normal per a un ésser humà està al voltant de 120 anys, però cadascuna de les interferències equivocades escurcen aquest lapse.”

Aspectes que allarguen la vida:

Augmentar la circulació d’oxigen.

Augmentar la circulació sanguínia i limfàtica.

Augmentar la circulació de l’energia.

Aspectes que escurcen la vida:

Excés de control o poc control en la seva dieta.

Excés d’exercici o poc exercici.

Sobrereacció emocional o infrareacció emocional.

La respiració profunda

La respiració profunda és la millor manera d’augmentar la circulació i el subministre d’oxigen en el torrent sanguini.

La respiració és la principal funció purament instintiva (el que s’esdevé mentre dormim) a la que es pot accedir fàcilment des de la ment quotidiana (Ment Superficial).

Per regla general, la respiració es fa més profunda només quan les persones fan exercici, però llavors els músculs associats al moviment esgoten aquest subministre d’oxigen. Això crea escassetat d’oxigen – que és, exactament, el contrari del que es necessita- i, per això, la intel·ligència del cos intensifica la respiració per intentar pal·liar aquesta escassetat.

Tot i així, podem optar per la respiració profunda sense generar primer una deficiència d’oxigen amb l’exercici dur. Aquest subministre d’oxigen s’utilitza, aleshores, per millorar el funcionament dels òrgans interns, incloent-hi el sistema immunològic.

Augmentar la circulació sanguínia i limfàtica

El moviment suau, especialment l’onada de pressió que passa a través del cos com a resultat del lífting & sinking (flotar i enfonsar), és la millor manera d’augmentar la circulació del fluid del cos.

Mentre que la sang és bombejada pel cor, el líquid limfàtic és bombejat per les pressions canviants del nostre cos quan ens movem. El líquid limfàtic és el transportador final dels nutrients a les cèl·lules i el mitjà a través del qual els glòbuls blancs circulen per la sang. Quan aquest líquid circula bé, el sistema immunològic funciona de manera més eficient. Les cèl·lules canceroses (que es poden formar quan tenen una deficiència d’oxigen), han de ser destruïdes per un sistema immunològic actiu.

Augmentar la circulació de l’energia

Moure la ment a un nivell profund en ones a través del cos és la millor manera d’augmentar la circulació de l’energia. Això és una mica més difícil que el  que hem exposat en el punt anterior, ja que requereix, en primer lloc, portar la ment a on realment interactua amb el cos a un nivell profund. És de poca utilitat i inclús pot ser perjudicial, utilitzar la consciència cerebral superficial i la imaginació per intentar el procés de circulació de l’energia.

Excés o poc control de la seva dieta

L’excés de control es produeix quan les persones prenen un conjunt rígid de creences sobre la dieta i l’apliquen amb rigor al seu cos.

El poc control es produeix quan les persones infereixen verins tals com alcohol, drogues i molts medicaments moderns, o pasar-se amb una dieta desequilibrada sobre una base regular.

Tot això interfereix en l’equilibri natural resilient del cos que es troba sota el control de una intel·ligència molt més subtil, llavors la ment, el pensament superficial que intenta fer valer les seves creences, ja sigui conscient en el control o inconscient en l’abús.

Excés o defecte d’exercici

L’excés d’exercici destrueix les articulacions, suprimeix el sistema immunològic i esgota l’oxigen i el subministre d’energia del cos. Mentre s’és jove, el cos pot recuperar-se més ràpid i curar-se a si mateix, però una vegada passats més o menys els 30 anys, el dany començarà a acumular-se. El resultat és el mateix si no fas gens d’exercici. 

Sobre o infrareacció emocional

La reacció emocional exagerada indueix al sistema endocrí a un excés d’activitat, i a l’esgotament de l’energia. La falta de reacció fa que el sistema endocrí tendeixi a atrofiar-se i pot arribar a ser incapaç de respondre de forma intel·ligent quan sigui necessari. Les emocions positives fortes no són un problema. Però, en canvi, les emocions negatives fortes produeixen una reacció exagerada. Poden ocórrer en resposta a un record del passat, en situacions presents o en situacions futures.

La supressió de les emocions negatives en la consciència del cervell superficial produeix una reacció excessiva en el subconscient o una infrareacció.

Bibliografia.

Kelly, P. www.patrickkellytaiji.com

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *