marcar bon objectiu

Com el Coaching et pot ajudar a tenir una vida més plena

Totes les persones triomfadores en qualsevol aspecte de la seva vida estan intensament orientades a una meta. Saben el que volen i es concentren en aconseguir-ho, dia rere dia. La nostra habilitat per fixar-nos objectius és la clau mestra per aconseguir l’èxit en totes les seves facetes” Brian Tracy (coach)

Hi ha una eina imprescindible que s’utilitza a les sessions de coaching per tal de definir uns bons objectius tant en l’àmbit personal com en el món empresarial. És una regla tan simple d’explicar que podem fer-ho amb un sol post (i gairebé ho podríem fer en una sola frase).

Com ha de ser un bon objectiu?

I és que, un bon objectiu només ha de complir dues regles. La primera, que estigui formulat en positiu.

La segona regla és que un bon objectiu ha de ser SMART.

Què és un objectiu SMART?

A més a més de que la traducció de la paraula anglesa SMART significa llest o intel·ligent, també són les sigles d’una sèrie de característiques que detallem a continuació:

S: Específic (Specific)

Hem de ser molt concrets a l’hora de definir el nostre objectiu. No és el mateix dir “vull trobar feina” que “repartiré dos currículums cada dia”. Per tant, la nostra meta ha de ser simple, concreta i específica.

M: Mesurable (Measurable)

El que no podem mesurar no es pot controlar, per tant, hem de definir l’objectiu de tal manera que sapiguem ràpidament si l’estem complint o no. A l’exemple anterior (repartiré dos currículums cada dia) veiem que és una fita totalment mesurable i, per tant, un bon objectiu.

A: Assolible (Attainable)

Està molt bé marcar-nos objectius ambiciosos i, de fet, és el que hem de fer, però sense deixar de perdre el nord i tocant de peus a terra. Un objectiu pot ser ambiciós però a l’hora ha de ser assolible i realista. Seguint amb l’exemple anterior, és millor decidir que repartiràs dos currículums al dia, fer-ho i, per tant, sentir-te motivat i amb ganes de seguir complint l’objectiu, que no pas marcar-te com a objectiu repartir 10 currículums al dia perquè… Què passarà el dia que en reparteixis 7? I si el dia següent només en pots repartir 3? Quant de temps creus que durarà la motivació per aconseguir el teu objectiu?

R: Rellevant (Relevant)

I precisament per no perdre la motivació, un objectiu ha de tenir una importància especial per qui decideix escometre’l. Per això ens hem de plantejar, quan marquem els nostres objectius, per a què ho estem fent.

T: Limitat en el Temps (Time-Bound)

Si definim els objectius però no els hi posem un plaç de temps anem postergant allò que volem aconseguir. Per tant, hem de posar data de caducitat a les nostres fites. Això ens ajudarà a complir amb els nostres somnis i a vèncer la Llei Parkinson. Imagina’t que ets un fumador o fumadora i fa molt temps que cada vegada que encens una cigarreta penses “haig de deixar de fumar”. Però aquest pensament va i ve i mai es queda. Serà diferent quan decideixes: “el dia 21 de febrer deixaré de fumar”.

Per tant, posar-nos una data per cada un dels nostres objectius, ens ajuda a caminar i a sentir-nos motivats per seguir lluitant per les nostres fites.

Aquesta és la primera feina que fem a les nostres sessions de coaching. Si vols saber més sobre com treballem, posa’t en contacte amb nosaltres a través de hola@factoriarespira.com

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *