PROGRAMES HABILITATS PER A LA VIDA I PER A LA SALUT

Programa Tingues cura de tu

Objectius

El programa Tingues cura de tu està dissenyat amb l’objectiu de millorar la consciència, la gestió de les emocions i l’estrès dels professionals que atenen i gestionen a les altres persones. Donarem eines enfocades al cos i a la ment per ajudar als professionals a cuidar-se.

Metodologia

A través de dinàmiques vivencials, participatives i creatives, crearem un espai de confiança i seguretat. D’aquesta manera, podrem abordar i aprofundir en els diversos continguts que sorgeixin fomentant sempre la participació activa i l’interrelació entre els alumnes.

Destinataris:

Equips sociosanitaris,equips docents, equips professionals i persones que en el seu entorn laboral gestionin una alta càrrega emocional.

Mòduls

M1: La Mà de la consciència

Dinàmica introductòria amb la mà com a metàfora del què som: Salut i consciència

M2: Inspira’t i CNV

Mòdul per descobrir si les teves creences estan alineades amb el què fas (professional i personal)

M3: Qi gong (Chi kung) i Mindfulness

Mòdul basat en una sèrie d’exercicis físics i de respiració per mantenir l’atenció plena en el cos i la ment.

M4: Focusing

Mòdul on aprendrem a fer-nos conscients i connectar corporalment amb la nostra experiència interna d’una forma amable. A prendre consciència, escoltar i acompanyar les sensacions físiques que emergeixen en el nostre interior i a otorgar-hi un significat.

M5: Escriptura emocional

Mòdul d’escriptura amb la finalitat de gestionar, conèixer i transformar emocions; trencar barreres emocionals, narrar el món particular, emocions antigues i emocions noves, i la línia de la vida.

Programa Mindfulness Reducció de l’estrès basat en MBSR i Qi gong

Objectius

El programa Mindfulness i atenció plena per a la reducció de l’estrès està dissenyat amb l’objectiu de donar eines per prevenir l’estrès i prendre consciència del moment present i com regulem les emocions per gestionar situacions de conflicte. L’objectiu d’aquest programa d’entrenament és que les persones que el practiquen puguin aplicar les eines facilitades en els seus àmbits de treball i en la vida quotidiana.

Metodologia

Els mòduls són pràctics. Tot i que acompanyem les sessions de material teòric, promovem, sobretot, l’experiència vivencial de les persones per assolir l’aprenentatge. L’efectivitat del programa dependrà en gran mesura, del compromís de les persones participants. A més de realitzar les sessions presencials és important dedicar temps a la pràctica regular a casa.

Destinataris:

Equips de treball, equips professionals, equips docents, equips sociosanitaris.

Programa Qi gong per a la salut. Nivell 1